MERSİN / TARSUS - Kerime Özkul İlkokulu

FROM WASTE TO ART (Atıktan Sanata Projesi)

Okulumuzda Mine UÇAR öğretmenimizin koordinesinde 'From Waste to Art' eTwinning projesi başlamıştır. Projede Türkiye'nin Samsun, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Bartın, Bitlis ve Konya illerinden ve Romanya'nın Galati ilinden toplam 10 katılımcı bulunmaktadır.

From Waste to Art

Bu proje ile ilkokul öğrencilerine "atık oluşum sürecini bilme, atık oluşumunu önleme, atık oluşumu durumunda doğru ayrım yapma, geri dönüşümün kaynakların verimli kullanımına etkisini anlama" gibi konularda farkındalık kazandırılması amaçlanmaktadır. . Bu amaç doğrultusunda sanat ve sıfır atık felsefesini disiplinler arası bir yaklaşımla birleştirerek öğrencilerin hem yaratıcı düşünme hem de sanat aracılığıyla çevreyi koruma ve yaşatma anlayışını kazanmaları beklenmektedir. Ulusal ve uluslararası ortaklarla birlikte yürütülecek olan proje yaklaşık 4 ay sürecektir. Proje kapsamında "sıfır atık" kavramının içselleştirilmesine yönelik faaliyetlerin her ay senkronize bir şekilde yürütülmesi planlanıyor.

Yayın: 06.12.2022 - Güncelleme: 19.06.2023 22:18 - Görüntülenme: 153